Banana legs...

Den här sommarens mest överskattade tomat i odlingen var definitivt Banana legs...jo den heter faktiskt så....bananben...? Även om namnet skänker ett visst mått av humor så bjuder den smakmässigt inte på några gourmésensationer. Den är nästan helt smaklös i mitt tycke. Men snygg är den... så den får väl ligga där på finfatet och bara se tjusig ut då´rå.
© Foto: Janne Gardenlife

Hur många prinsar...

Frågan är hur många prinsar det går på varje groda? Jag vet inte... har inte pussat på dom! Men det har varit rikligt med smågrodor under sensommaren. Gräsklippningen har tagit dubbelt så lång tid mot vad den brukar göra... operation rädda grodor har krävt sin tid. Men nu verkar de ha dragit sig undan när det blivit svalare.
© Foto: Janne Gardenlife

Sur-surare-surast...

Nej... det är inte mitt humör vi pratar om. Det gäller rönnbären, C-vitaminerna står som "spön i backen" just nu. 
© Foto: Janne Gardenlife

Butterfly mix...

Idag ska ett gäng narcisser i backen. Hittade en mix som heter Butterfly mix, snyggt namn "blandade fjärilar". Nu gäller det bara att hägna in dom så att grävlingen inte puttar upp dem.
© Foto: Janne Gardenlife

Ny entré tack...

Skulle vara roligt att snygga till den tråkiga entrén här hemma. Såg den här i Dalarna i somras på en hembygdsgård. Dom var duktiga förr! Nu kanske just den här modellen inte smälter i på vårt hus men ändå...man kan väl drömma lite!
© Foto: Janne Gardenlife

Kloka ord...

© Foto: Janne Gardenlife

Öppna din dörr...

© Foto: Janne Gardenlife

Glupskt...

Ja ja för all del...håll tillgodo! Här smaskas det minsann broccoli så det står härliga till. Men det är ingen större fara det ser ut att bli lite över till mig också. Inte ens den som odlas under duk får vara helt i fred. Det verkar som kålfjärilarna lägger ägg rakt genom duken. Samtidigt som de är äckliga är de lite "snygga" på nå´t sätt...
© Foto: Janne Gardenlife

Dagens väldoft...

För tillfället är det Praktanisörten som står för väldoften i trädgården. Den är frösådd i våras och har tagit rejält med tid på sig för att komma igång. Men nu så... Den har i mitt tycke en rätt egen doft som inte är särskilt lätt att beskriva...så jag låter bli att ens försöka. Om jag inte missminner mig heter just den här ´Apricot Sprite´ Jag brukar i  vanliga fall ha lite svårt för orange - röda växter men just denna gifte sig riktigt bra med terrakottakrukan.
© Foto: Janne Gardenlife

Köpa ogräs...

Jag vet inte om man kan åberopa tillfällig sinnesförvirring, eller vad det kan likna. Jag har i sommar handlat rent ogräs på Tradera. Fast jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är riktigt snyggt. Det jag svamlar om är brokbladig kirskål. Men jag antar att det är bäst om jag tar det säkra före det osäkra och låter det stanna i sin kruka. 
© Foto: Janne Gardenlife

Ett hundrade...

Konstaterade just att detta blir inlägg nummer ett hundra. Nästan samtidigt fyller bloggen 1 år. Det har varit dåligt med bloggandet här i sommar... eller rättare sagt obefintligt, men jag får väl se till att ändra på det. Passar på att ta tillfället i akt och säga tack till alla er som återkommer med glada tillrop då och då... de uppskattas.
© FOTO: Janne Gardenlife

RSS 2.0