Druvskörd

Äntligen är vindruvorna färdiga i växthuset!
Skörden blir riktigt rejäl i år, De är inte så stora men smakar fint.
Dilemmat är att man blir rejält nöjd efter några klasar. Grannarna pressar sina tillsammans med äppelöverskottet. Därefter konserverar de juicen, den blir riktigt fräsch utspädd med lite kolsyrat vatten.
Voilá...egen "cider" ;
© FOTO: JANNE GARDENLIFE

Kommentarer
Postat av: S.Eriksson

Håller med, vindruvorna smakade friskt och sött när jag testade dom i mitten av september. Nästan så att det skulle vara läge för att låta dom vara till frosten kommer och sen pressa fram ett eget härligt Eiswein ala Eriksro, som man sen kan njuta av under mörka kalla vinterkvällar framöver ;-)



http://www.atl.nu/Article.jsp?article=29198



/S

2008-10-06 @ 23:34:51
Postat av: S.Eriksson

Hittade fler länkar till Sörmländskt isvin.



http://www.vinochgastronomi.se/svensk-vinexport-ar-sot/



//S

2008-10-07 @ 00:22:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0