Sommartorp till alla...


© Foto: Janne Gardenlife

Fräknig violfröken...

Fick en planta av den lite roliga violen `Freckles´ sent förra hösten. Var inte säker på om den klarat vintern, men idag såg jag att den minsann var på gång i rabatten. Den blommar förvisso inte ännu, bilden är från förra året. Förutom fräknarna tycker jag nästan att det ser ut som om fröken har en mustasch på överläppen. Nästa dam till rakning.


© Foto: Janne Gardenlife

Juvelen i kronan...

Man får helt enkelt skapa sina egna trädgårdssmycken...


© Foto: Janne Gardenlife

Digga daggen...

Daggkåpan har redan så stora blad att den har börjat samla morgondagg...© Foto: Janne Gardenlife

Till bristningsgränsen...

I stormen Gudruns härjningar för några år sedan gick vårt äldsta äppelträd av okänt ursprung i backen. Tomrummet ville vi fylla ut med något nytt. Det fick bli ett bigaråträd av sorten Stella istället. Trots att det bara stått ett år sedan vi planterade det, är det nu sprängfyllt av knoppar som väntar på att få brisera. Sorten ska vara självfertil så jag hoppas att det kan bli några frukter åtminstone till provsmakning. Vi får väl slåss med fåglarna om dem antar jag. Är det någon som har erfarenhet av de olika namnsorterna bland sötkörsbären som de också kallas? Några som är mer odlingsvärda smakmässigt?

© Foto: Janne Gardenlife

Veligt om forsythia...

Tidigare fanns det ett antal forsythiabuskar på tomten. Placeringen var inte bra där de stod under några tallar som började få rejäl storlek. Provade att "stamma upp" en till ett litet träd som var fint i några år. Men sedan ledsnade jag och grävde upp dem. Tanken var att det skulle flyttas till en annan plats men det blev aldrig av. Jag har lite svårt att bestämma mig, de är ju vackra så kort tid för att resten av året se ganska tråkiga ut. Som sagt ett evigt velande fram och tillbaka. Hur känner ni för forsythiorna?

© Foto: Janne GardenlifeKackel i blåsippsbacken...

Passar på att önska alla en skön fortsättning på påsken! © Foto: Janne Gardenlife

Vad månne bliva...

Ja... man kan undra vad det här ska bli? Det ser nästan lite äckligt ludet ut. Kan det vara en avlägsen släkting till något köttätande i stil med den här varelsen. Nej... det är inte märkvärdigare än en liten pelargonstickling av sorten Platinum. Man för väl skylla sig själv när man ska sticka ner näsan och fingranska allt på nära håll. En vacker dag blir man väl av med kranen.


© Foto: Janne Gardenlife

I brist på pool...

Någon pool på tomten lär det aldrig bli. Det passar varken plånbok eller estetik. Det är heller inte särskilt troligt att det blir någon eldningsbar trätunna för den delen. Jag får väl helt enkelt skaffa mig ett mobilt uppblåsbart badkar så att jag kan bada varhelst jag vill. Sen är det bara badankan som fattas. Njaaa det får nog bli som det alltid varit... hoppas på en varm sommar och cykla ner till sjön för ett dopp.
Bilden kommer från Kinnarps och 100% Design.


Nu snokas det...

Det är minsann inte bara blommor och blader som "väcks" av vårvärmen. I ett stenröse på grannarnas tomt sågs den här slingerbulten värma sig i helgen. Är själv lite äckelmagad av ormar trots att jag vet att de egentligen inte utgör något större hot. Det är väl det där överaskningsmomentet om man kommer nära inpå dem som är värst. Så därför talade jag om för det här exemplaret att den gör bäst i att hålla sig på granntomten och låta bli att korsa vägen. Det väsande svaret tolkade jag som att vi var överens. Tack för det! Eller är det så att det i varje trädgård ska finnas minst ett exemplar av ormen i paradiset?

© Foto: Janne Gustafsson

Förgätmigej...

I krukan på trappan just nu...


© Foto: Janne Gardenlife

Princessan tittar upp...

Nu är potatisodlarsäsongen definitivt på gång igen. Först ut på plan i det här fallet är sorten Princess. Yrvaket  kikar den gröna blasten upp ur de avklippta mjölkkartongerna. Fortsatt odling får det bli i hinkar i växthuset så småningom. Fråga: varför drar man på sig en massa extrajobb med alla dessa krukor och diverse omskolningar? Jo svaret är väl kort och gott - bara för att det är så förbaskat roligt! Håller ni med?© Foto: Janne Gardenlife

Vårväder för finsittare...

Men så har det väl äntligen "lossnat" med väderleken. Längtan har varit både stor och lång efter att komma igång med trädgården igen.  Man blir även sugen på något läckert att slå ner rumpan på i trädgården. Hittade den här snitsiga soffan, men vet inte säkert om den är avsedd för utomhusbruk, snygg är den i alla fall.Namnet på bänken är Leda Bench. Företaget heter Living edge och är designad av Jon Goulder

RSS 2.0