Hyllning till solen...

I den låga eftermiddags solen vrider några chrysanthemum på nacken för att samla lite kraft.
© Foto: Janne Gardenlife

Stora fröpåsekaoset...

Vart kommer dom ifrån? Alla dessa fröpåsar alltså. Tomma, fulla, halvfulla, en del gratispåsar som följt med tidningar andra inköpta för dyra pengar. Många kan nog slängas medan andra är guld värda. En del tomma sparas bara för att komma ihåg sorter som man gärna vill skaffa igen. Hursomhelst är det en salig röra, dags att bringa lite ordning i detta.

© Foto: Janne Gardenlife
Mognande ägg...

Varje år samma sak... trots att man "vet" att vissa växter troligtvis inte kommer hinna blomma eller ge frukter som ska mogna ger man sig på att odla dem... för man vet ju aldrig, kanske i år.... Det är flera år jag provat med aubergin utan resultat, men i år blir det faktiskt några små miniägg. De är krukodlade och nu får nog krukan flytta in från växthuset för att se om några till kan hinna bli klara.
© Foto: Janne Gardenlife

Alerta ärtan...

I går när jag plockade bort en bit odlingsväv som legat över broccoliplantorna uppenbarade sig denna luktärt. En ranka hade krupit in under väven och verkade fullt omedveten om den kyla som härjar i övriga trädgården. 
© Foto: Janne Gardenlife

Bladguld...

I morse när solen tittade fram en liten stund glänste hela skogsbacken bakom huset när ormbunksbladen såg ut som de var belagda med bladguld.
© Janne Gardenlife

Årets Anka utsedd...

Nix pix... det är inte Anna Anka vi snackar om här! Utmärkelsen går i år till kompisarna Helen & Micke´s glada badanka som mycket förnöjt har guppat runt i deras damm hela sommaren. Hon har definitivt fått bada mer än mig den här säsongen.

© FOTO: Janne Gardenlife

An apple a day...

Tror ni på det här med att ett äpple om dagen håller doktorn borta? Själv tror jag mer på att ett dagligt intag av honung håller höstförkylningarna borta... ; )
© Janne Gardenlife

Gardenlife som word cloud...


Höstgrävning pågår..

Nehej... det handlar inte om det lilla trädgårdslandet. Här snackar vi riktiga "muskelmaskiner" som omvandlar det som en gång var en trädgård till något som mer liknar ett meteoritnedslag eller dylikt. I klarspråk betyder det att vi lägger ner nytt avlopp. Uppgrävt på tre sidor av huset. Jättesnyggt...not! Men det ska bli skönt att få det gjort, och som tur är har inte några växter behövt stryka på foten... det är "bara" gräsmatta och någon grusgång som stryker med. Risken är att det föds planer på att strukturera om i trädgården på några ställen...får väl ta vintern i anspråk som funderingstid innan det kan sättas i verket i vår.

© Foto: Janne Gardenlife

Vallmokapsel i dill...

Jo´då vallmon var jättesnygg när den blommade bland dillen, men inte fick jag tummen ur att fota den då... nehej då. Men den är inte så pjåkig nu heller...med sprängfyllda frökapslar som gnuggar sig bland dillkronor i den låga eftermiddagssolen.
© Foto: Janne Gardenlife

RSS 2.0